Sunny 500 2024

Registraties zijn gesloten

​De Sunny 500 is een sociale zelfvoorzienende ultra-endurance fietstocht. De tocht is niet bedoeld als wedstrijd, het enige doel is om de 500 kilometer in één enkele rit uit te rijden. Elke deelnemer die de finish haalt zal nadien een certificaat en een aandenken opgestuurd krijgen.

Bij het samenstellen van de route wordt er vooral op gelet dat het een zeer gevarieerde route is met zoveel mogelijk bezienswaardigheden en prachtige natuur. De route voor 2023 zal verschillen van de vorige editie maar belooft even mooi of zelfs mooier te worden.

De route

502 km / 1750 hm

Deze epische tocht begint bij Zoute Waters in Oud Heverlee, vlakbij Leuven, en neemt je mee op een onvergetelijke reis door het prachtige landschap van België en Nederland. Met 502 km en 1750 hm om te overwinnen, is deze tocht een uitdaging voor zelfs de meest doorgewinterde fietsers.

Vanuit Oud Heverlee fietsen we noord-oostwaarts richting Mol, waar we enkele bezienswaardigheden, waaronder Scherpenheuvel, passeren. Van daaruit gaan we verder naar Antwerpen, langs enkele van de burchten die de stad omringen. Na Antwerpen te hebben verlaten via de Sint-Anna tunnel, fietsen we even door Nederland om de prachtige Schelde-monding te bewonderen. Hierna gaan we verder richting de Belgische kust, waar we enkele van onze kuststeden aandoen en van de verkoelende zeebries kunnen genieten.

Eens genoeg afgekoeld, gaan we verder naar de "Vlaamse Velden" om wat geschiedenis op te snuiven. Vervolgens gaan we even Wallonië in voordat we terugkeren naar Vlaanderen en de monumentale heuvel in Waterloo passeren.

Deze tocht is op eigen tempo, dus je kunt rusten wanneer je wilt en in groep fietsen als je dat wilt. Het enige wat je nodig hebt om als finisher beschouwd te worden, is om de 500 km binnen 48 uur te fietsen en de route te blijven volgen.

We sturen je vooraf de route in de vorm van een GPX-bestand, zodat je de tocht op je eigen tempo kunt voltooien. Vergeet niet om jezelf te hydrateren en te voeden om optimaal te presteren en te genieten van de ongelooflijke landschappen die je onderweg zult zien.

Ga de uitdaging aan en schrijf je nu in voor deze onvergetelijke 500 km lange fietstocht!

Niet zeker of je 500 km aan kunt?

Denk je dat de tocht wat hoog gegrepen is voor jou? Geen zorgen, de route start aan een treinstation. Er zijn bijna overal mogelijkheden om de trein terug naar de start te nemen.

Wil je wat meer tijd? Geen enkel probleem! Om als finisher gezien te worden doen je binnen de 48 uur aankomen, maar als je er meer tijd voor wilt nemen mag dit zeker ook. Als je er een bikepacking trip van wilt maken kun je ook eens op welcome to my garden kijken voor tuinen waar je gratis en legaal kunt kamperen. Heb je geen bikepacking materiaal, dan kun je me contacteren voor huur-materiaal.

Ontstaan van het event

In 2021 organiseerde ik de Sunny 500 voor de eerste keer. Het was een zeer kleine editie, maar dit heeft wel voor enkele nieuwe vriendschappen gezorgd. Enkelen onder ons zijn contact blijven houden en rijden nog af en toe een tochtje samen of hebben ondertussen zelfs samen een ultra-endurance club opgericht. Neem een kijkje op de event-beschrijving van de editie 2021 om een beeld te krijgen van de zeer gevarieerde route. 

Editie 2021

Editie 2024

Details voor deze editie worden later bekendgemaakt. 

Inbegrepen in de inschrijving:

  • Een onvergetelijke ervaring
  • Nieuwe vrienden met dezefde passie
  • gedetaileerde GPX route
  • uitnodiging om in groep te starten op een gemakkelijk bereikbare locatie (nog bekend te maken)
  • Aandenken en brevet voor finishers
  • Een unieke jersey vervaardigd uit hoogwaardige materialen (Enkel voor uitgebreid ticket)

Bekijk de inschrijvingsopties hier

Datum & Tijd
vrijdag
21 juni 2024
Start - 19:00
zondag
23 juni 2024
Einde - 19:00 Europe/Brussels
Locatie

Zoute Waters - Oud-Heverlee

België
--Zoute Waters - Oud-Heverlee--
Krijg het adres
Organisator

Gert Pellin EZ

+32473858827
gert@pellin.be