fbpx
Pellin - Unleash the Biker

Pellin

Unleash the Biker

Gulden Spaken Slag banner
Evenement

Gulden-Spakenslag 400km

op 11 juli 1302 werd in de Vlaamse velden de guldensporenslag gestreden. Om dit op een uitdagende manier te herdenken hebben we deze challenge in het leven geroepen. De Gulden-Spakenslag is een uitdagende rit van maar liefst 400km langs alle hedendaags Vlaamse provinciale hoofdsteden.

Read More »
Openbaar toilet
Bikepacking

essentiële voorzieningen vinden

Soms is het een uitdaging om essentiële voorzieningen te vinden. Ergens waar je naar het toilet kunt gaan, drinkwater bij kunt vullen of de nacht legaal en veilig kunt doorbrengen in je tent. Gelukkig zijn er deze nuttige apps en sites voor essentiële voorzieningen.

Read More »
Fietsroutes

Kasteelroute Haspengouw 97 km

Via deze fietsroute reis je mee door het rijke verleden van Haspengouw. De streek staat bekend om zijn zeer vruchtbare grond en fruitteelt, en dit heeft ook op cultureel gebied zijn stempel op het landschap gedrukt. Dit merk je vooral aan het grote aantal kastelen in de omgeving.

Maar ook in het pittoreske stadje Borgloon, dat ooit nog de hoofdstad van graafschap Loon was, zijn de sporen van de oude fruit-industrie en de daarmee gepaarde rijkdommen nog duidelijk zichtbaar.

Read More »
Sunny500.be
Evenement

Sunny500.be 2021

De “Sunny 500.be” is een ultra-endurance chalange op verharde weg. Het is geen race. De bedoeling is om in één rit de tocht van 500 km af te ronden. Snelheid, aantal pauzes en lengte van deze pauzes maken niets uit. Wil je alleen fietsen of in een groep, ook dit is je eigen keuze. De enige regel is dat je de voorgeschotelde route aflegt met je fiets. Een officieuze ranking zal nadien wel online gezet worden.

Read More »
Gezondheid

Hydratie voor duursporters

Het is een eeuwige discussie, zeker onder fietsers. De ene drinkt liters per rit en de andere drinkt bijna niets. Maar wie is nu gezond bezig? Of is het echt zo persoonlijk? Zelf drink ik tijdens een rit op de koersfiets vaak helemaal niet tijdens de eerste 50 tot 100km van de rit en daar voel ik me goed bij. Toch zijn er mensen die me steeds half verwijtend vragen of ik al gedronken heb. Maar als ik zoveel zou drinken als sommige mensen die ik ken, zou ik me echt niet goed voelen.

Read More »
triomfboog jubelpark
Fietsdagboek

Een lange “dag” in het zadel

Na vele maanden is het eindelijk terug mogelijk, een lange dag in het zadel! Al meer dan een half jaar stond er een 500 km rit in mijn takenlijstje. Geen tijd te verliezen dus, het weekend van 8 mei moest en zou het gebeuren.

Read More »
Fietsroutes

Bloesemseizoen 2021

De lente is weer een tijdje aangebroken, en daarmee ook het bloesemseizoen 2021. Haspengouw staat bekend om zijn vele fruitplantages, en tijdens deze periode zijn deze op hun mooist. En hoe kun je de streek beter verkennen dan vanop de fiets?

Read More »
Fiets in Lago di Resia
Bikepacking

Bikepacken van Tongeren naar Modena

In augustus 2020 heb ik in een opwelling snel een route samengesteld, Bikepacken van Tongeren naar Modena. Het doel was om een Filipijnse mountainbiker te ontmoeten die in Modena woont. Een neef van mijn vriend Lobo, die ontmoette ik tijdens het fietsen in de Filippijnen. de eindbestemming was uiteindelijk Bologna. Dit omdat ik met de bus naar huis wilde en in Modena geen fiets-bus kon boeken. Bus geboekt en klaar om te vertrekken, met een deadline van 14 dagen. Genoeg tijd!

Read More »

Blijf op de hoogte

Bedankt voor je interesse in “Pellin – Unleash the biker”

Wil je graag op de hoogte blijven over onder andere
toekomstige reizen en nieuwe diensten of producten?
Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief

Neem contact op

Had je graag wat meer informatie?

Stel hieronder uw vraag en ik neem zo snel mogelijk contact met u op.