​De Sunny 500 is een sociale zelfvoorzienende ultra-endurance fietstocht. De tocht is niet bedoeld als wedstrijd, het enige doel is om de 500 kilometer in één enkele rit uit te rijden. Elke deelnemer die de finish haalt zal nadien een certifikaat en een aandenken opgestuurd krijgen.

Niet zeker of je 500 km aan kunt?

Denk je dat de tocht wat hoog gegrepen is voor jou? Geen zorgen, de route start aan een treinstation. Er zijn bijna overal mogelijkheden om de trein terug naar de start te nemen.

Wil je wat meer tijd? Geen enkel probleem! Om als finisher gezien te worden doen je binnen de 48 uur aankomen, maar als je er meer tijd voor wilt nemen mag dit zeker ook. Als je er een bikepacking trip van wilt maken kun je ook eens op welcome to my garden kijken voor tuinen waar je gratis en legaal kunt kamperen. Heb je geen bikepacking materiaal, dan kun je me contacteren voor huur-materiaal.

Ontstaan van het event

In 2021 organiseerde ik de Sunny 500 voor de eerste keer. Met een opkost van slechts 5 man en ikzelf ziek van mijn covid-19 vaccinatie was het een zeer kleine editie. Maar dit heeft wel voor enkele nieuwe vriendschappen gezorgd. Enkelen onder ons zijn contact blijb=ven houden en rijden nog af en toe een tochtje samen. Neem een kijkje op de event-beschrijving van de editie 2021 om een beeld te krijgen van de zeer gevarieerde route. 

Editie 2021

In 2022 is er door omstandigheden geen sunny 500 georganiseerd. Maar dit jaar zijn we klaar voor een nieuwe editie!

Editie 2023

Details voor deze editie worden later bekendgemaakt.