​De Sunny 500 is een sociale zelfvoorzienende ultra-endurance fietstocht. De tocht is niet bedoeld als wedstrijd, het enige doel is om de 500 kilometer in één enkele rit uit te rijden. Elke deelnemer die de finish haalt zal nadien een certifikaat en een aandenken opgestuurd krijgen.

Bij het samenstellen van de route wordt er vooral op gelet dat het een zeer gevariëerde route is met zoveel mogelijk bezienswardigheden en prachtige natuur. De route voor 2023 zal verschillen van de vorige editie maar belooft even mooi of zelfs mooier te worden.

Niet zeker of je 500 km aan kunt?

Denk je dat de tocht wat hoog gegrepen is voor jou? Geen zorgen, de route start aan een treinstation. Er zijn bijna overal mogelijkheden om de trein terug naar de start te nemen.

Wil je wat meer tijd? Geen enkel probleem! Om als finisher gezien te worden doen je binnen de 48 uur aankomen, maar als je er meer tijd voor wilt nemen mag dit zeker ook. Als je er een bikepacking trip van wilt maken kun je ook eens op welcome to my garden kijken voor tuinen waar je gratis en legaal kunt kamperen. Heb je geen bikepacking materiaal, dan kun je me contacteren voor huur-materiaal.

Ontstaan van het event

In 2021 organiseerde ik de Sunny 500 voor de eerste keer. Het was een zeer kleine editie, maar dit heeft wel voor enkele nieuwe vriendschappen gezorgd. Enkelen onder ons zijn contact blijven houden en rijden nog af en toe een tochtje samen of hebben ondertussen zelfs samen een ultra-endurance club opgericht. Neem een kijkje op de event-beschrijving van de editie 2021 om een beeld te krijgen van de zeer gevarieerde route. 

Editie 2021

In 2022 is er door omstandigheden geen sunny 500 georganiseerd. Maar dit jaar zijn we klaar voor een nieuwe editie!

Editie 2023

Details voor deze editie worden later bekendgemaakt. 

Inbegrepen in de inschrijving:

  • Een onvergetelijke ervaring
  • Nieuwe vrienden met dezefde passie
  • gedetaileerde GPX route
  • uitnodiging om in groep te starten op een gemakkelijk bereikbare locatie (nog bekend te maken)
  • Aandenken en brevet voor finishers
  • Een unieke jersey vervaardigd uit hoogwaardige materialen (Enkel voor uitgebreid ticket)

Bekijk de inschrijvingsopties hier