Bikepacken, hiken en genieten op Karpathos


Karpathos ligt ten zuiden van Griekenland, in de Egeïsche zee.  Door zijn ligging zijn de temperaturen er immer zeer zacht en aangenaam, met een heerlijke zeebries erbij. Het is een zeer gegeerde vakantiebestemming onder kenners door zijn ultieme vergezichten en landschappen. Het is ondergewaardeerd door toeristen waardoor het er nooit echt druk is, maar heeft daardoor nog ongerepte landschappen en idyllische stranden. Het is 48 x 12 km en de typische bergachtige rits temidden van het eiland is op zijn hoogste punt 1215 meter. Het telt slechts een 7500 inwoners waardoor rust en stilte op het eiland gegarandeerd zijn. Je waant je in het aards paradijs! 

Karpathos, staat al voor lange tijd bekend als een trekpleister voor hikers. Bij fietsers is het eiland echter nog redelijk onbekend.

Dit is niet onbegrijpelijk omdat de ruwere wegen koersfietsen kunnen afschrikken. Maar omwille van de prachtige natuur en de uitdagende wegen en trails is het een ideale plaats om te gaan bikepacken. Met de fiets krijg je bovendien een ongeëvenaarde blik op het landschap en de kans om het in rust en stilte ten volle in je op te nemen. 

Samen met Minas (Dorana Hotel / Trekking karpathos) in Diafani organiseren we daarom deze bikepacking tocht. Deze zal garant staan voor onvergetelijke ervaringen en unieke momenten met relatief ongerepte natuur.
Er werd door ons een route uitgestippeld waardoor je maximaal van de geneugten van het eiland kan genieten, van ongeveer 170 km.
Hoe lang deze tocht exact duurt hangt af van het tempo van de groep. Het is niet de bedoeling er een race of uithoudingstocht van te maken. Het doel is vooral om te genieten van het landschap en de unieke natuur en weersomstandigheden die Karpathos te bieden heeft. 
De nachten brengen we door in onze eigen tenten en we koken ons eigen eten. (Gevriesdroogde voeding is inbegrepen in de prijs).