fbpx
Pellin - Unleash the Biker
op 11 juli 1302 werd in de Vlaamse velden de guldensporenslag gestreden. Om dit op een uitdagende manier te herdenken hebben we deze challenge in het leven geroepen. De Gulden-Spakenslag is een uitdagende rit van maar liefst 400km langs alle hedendaags Vlaamse provinciale hoofdsteden.

De Gulden-Spakenslag is een ultra-endurance uitdaging zonder ondersteuning. Na inschrijving ontvang je een mail met de route. Deze rij je wanneer je zelf beslist in groep of alleen. Je kunt de tocht aanvatten op een locatie naar keuze. De tocht mag ook aangevat worden na 11 juli.

Inschrijven is mogelijk tot en met 10 juli 2022

De tocht is relatief vlak en er zijn steeds dorpen en steden in de buurt voor bevoorrading. Dit maakt de Gulden-Spakenslag een ideale eerste kennismaking met ultra-endurance.

Na het succesvol afleggen van de tocht krijgt iedere deelnemer een mooi aandenken en een vereeuwiging op de finisherslijst. Ook als de tocht pas na 11 juli aangevat wordt.

✅ Adembenemende natuur
✅ Rivieren en kanalen
✅ Stadscentra
✅ Monumenten
✅ Parken
✅ Boerenbuiten

Neem deel aan de Gulden-Spakenslag 400km

Bezienswaardigheden

De tocht brengt je langs verschillende bezienswaardigheden in heel Vlaanderen. In de eerste plaats zijn onze steden zelf dit natuurlijk ook al maar tussen de steden in krijg je ook alles behalve een saaie tocht voorgeschoteld. Enkele voorbeelden zijn de wandel- en fietstunnel onder de Schelde om antwerpen in te rijden, “fietsen door het water” in Limburg en de basiliek van Scherpenheuvel.

Niet zeker of je 400 km aan kunt?

Denk je dat de tocht wat hoog gegrepen is voor jou? Geen zorgen, de route lomt langs heel wat stations, dus er is altijd wel een manier om terug thuis te geraken.

Wil je wat meer tijd? Geen enkel probleem! Om als finisher gezien te worden doen je binnen de 48 uur aankomen, maar als je er meer tijd voor wilt nemen mag dit zeker ook.

Slow travel

Als je er een bikepacking trip van wilt maken kun je ook eens op welcome to my garden kijken voor tuinen waar je gratis en legaal kunt kamperen. Heb je geen bikepacking materiaal, dan kun je me contacteren voor huur-materiaal.

welcometomygarden.org

De Vlaamse boerenbuiten

De route leidt voornamelijk over kleinere wegen en paden, weg van de verkeersdrukte. Dit geeft een veel mooiere route maar maakt ook dat het wegdek niet altijd optimaal is. De route is wel volledig doenbaar op koersfiets met baanbandjes.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Don’t Stop Here

“A bicycle ride around the world begins with a single pedal stroke” – Scott Stoll

Neem contact op

Had je graag wat meer informatie?

Stel hieronder uw vraag en ik neem zo snel mogelijk contact met u op.

Blijf op de hoogte

Bedankt voor je interesse in “Pellin – Unleash the biker”

Wil je graag op de hoogte blijven over onder andere
toekomstige reizen en nieuwe diensten of producten?
Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief

%d bloggers liken dit: